Intercomparari

 

Intercomparări

 

Laboratorul de verificări metrologice AQUATEH participă în fiecare an la programe complexe de testare, numite scheme de intercomparare, pentru a-şi evalua performanţa. În anul 2013, laboratorul companiei a participat la trei asemenea scheme – două pentru verificareametrologică a contoarelor de apă şi una pentru verificarea metrologică a contoarelor de energie termică.

anul 2013

[table id=6 /]
În perioada 2014-2015, laboratorul companiei a participat la cinci scheme de intercomparare .

Pe parcursul a trei ani au fost opt runde de măsurări, în care s-au testat peste 10 indicatori de calitate. AQUATEH a finalizat toate rundele cu rezultate foarte bune.

anul 2014-2015

[table id=7 /]

Schemele de intercomparare implică participarea mai multor laboratoare de acelaşi profil, din ţări diferite sau naționale, care încearcă aceleași mijloace, practicînd aceeaşi metodă. Participarea la intercomparări este un instrument valoros pentru laboratoare, care îşi pot testa astfel eficienţa şi demonstra calitatea rezultatelor furnizate. Rezultatele intercomparărilor dau o măsură a competenţei personalului, calităţii serviciilor prestate şi a dotărilor tehnice, fiind de aceea recunoscute şi de organismele de acreditare.

Laboratorul societăţii AQUATEH este acreditat de către MOLDAC, Organism Național de Acreditare, din anul 2013, şi desemnat de Ministerul Economiei. În laborator se verifică zilnic peste 10 parametri de calitatea mijloacelor de măsurare.